Jag brinner för livsmedelssäkerhet!

Lång erfarenhet

Jag heter Annica Hansson Borg, är utbildad kostekonom och har jobbat med livsmedelssäkerhetsfrågor professionellt i olika roller; dels som livsmedelsinspektör i fem år, dels som projektledare i eftergymnasial kursverksamhet kopplat till mat, hälsa och hygien i sex år,  15 års näringslivserfarenhet som Chef för miljö, kvalitet och hållbarhet, på Bergendahls Food i Hässleholm en dagligvarukedja med egen detaljhandel och fria kunder och nu 1,5 år som egen företagare.

Med totalt 27 års erfarenhet och kunskap inom området livsmedelssäkerhet, kvalitet, livsmedelslagstiftning, produktlarm, livsmedelsutbrott, matförgiftningar, egenkontroll och butiksrelaterade miljöfrågor både ur myndighetsperspektiv och från näringslivets perspektiv, så är det nu dags att ta steget och bli egen företagare.

Jag vet att behovet av hjälp är stort inom det här området och speciellt när det kör ihop sig ordentligt och berörda parter förväntas agera snabbt för att förhindra risk för människors hälsa. Då kan det vara skönt med lite hjälp i den akuta situationen och/eller träning i förebyggande syfte så man känner sig trygg när krisen är ett faktum. För egen del älskar jag när det kör ihop sig och blir skarpt läge. Då blir jag lugn som en filbunke och har fullt fokus på uppgiften.

Annica
Södra Sverige

Område

Kontaktnätet är en av mina styrkor framförallt på det lokala planet med kommunala och regionala kontrollmyndigheter runt om i Sverige, men även på riksnivå inom statliga myndigheter, verk och branschorganisationer. Certifieringsbolagen och revisorer i Sverige känner jag väl till. Mitt mål är inte att driva tvister i domstol utan hellre lösa svårigheter eller missuppfattningar mellan parter långt innan det blir en tvist. Jag har förstått att det är brist på rådgivare/konsulter med erfarenhet inom området och alla är som sagt inte i behov av jurister eller advokater.

Jag utgår från Skåne och Hässleholm, men har ett upptagningsområde en bra bit upp i Sverige.

Vem är du?

Jag vänder mig framförallt till livsmedelsbutiker och små/medelstora livsmedelsföretagare med livsmedelsproduktion/förädling som säljer sina produkter vidare eller direkt till konsumenter men även till branschorganisationer och föreningar med olika typer av uppdrag.

Alla livsmedelsföretag är välkomna att höra av sig om ni stöter på problem eller vill förebygga att hamna i trubbel. Jag har en mycket bred erfarenhetsportfölj som rymmer många uppdrag, händelser och lösningar.

Jag gillar när det kör ihop sig och detektiven i mig behöver rycka ut och se möjligheter i till synes omöjliga situationer. Det finns alltid lösningar på det mesta. Det är lättare att lösa ju tidigare man är på problemet, så tveka inte att höra av er så fort ni känner att en hjälpande hand skulle vara skönt att hålla i när det blåser.

Målgrupp